welkom

Groep 3/4

In de hal staat een piratenvlot. Bovenop een zwarte vlag en erom heen lijkt het wel een onbewoond eiland. Daar mag mee gespeeld worden. Niet de hele dag natuurlijk want voordat we kunnen werken en spelen met het thema 'Piraten' moet er geleerd worden.

Iedere ochtend werken we aan lezen taal, rekenen en schrijven om die vaardigheden toe te kunnen passen in het thema werk.

Dat gaat namelijk met opdrachten die we maken,  knutselopdrcahten, leesopdrachten of dingen om uit te rekenen. Bij de piraten moest er een vlag ontworpen worden, een schat gezocht met hulp van coördinaten en woorden geleerd die over het piratenschip gingen.

Tijdens de Kinderboekenweek kregen  we ineens de 'kloptiemasjien van professor WirWar' in school. Als je er letters ingooide, kwam er een woord weer uit. Niet altijd het goede woord, maar dat konden we zien aan  het knipperlicht: lichtje aan was het goede woord, geen licht, dan was het fout.

Zo kan leren lezen ook heel erg leuk zijn!

De 'kloptiemasjien' blijft, want die blijkt ook te kunnen rijmen en rekenen..........

Nieuws uit groep 3-4