OBS De Langereis | Middengouw 21 | 1645 PN Ursem

Groep 7/8

Wow, wat is dat nu weer! Het is kwart over 8, de bovenverdieping van de school is in het duister gehuld. Er klinkt Gregoriaanse muziek en bij kaarslicht zijn 3 monniken aan het werk met wat we 'monnikenwerk' noemen: teksten schrijven met een kroontjespen en inkt. "wat gaan we doen? Wat is dit allemaal en wie zijn dat?'. De nieuwsgierigheid is gewekt voor het thema 'Kloosters',waar de leerlingen van de bovenbouwunit zich de komende weken mee bezig gaan houden. 

Om te kunnen werken aan een thema hebben de leerlingen vaardigheden nodig: lezen, begrijpend lezen, spellen en rekenen als eerste. Daar wordt dan ook iedere dag aangewerkt. Daarnaast vinden we het belangrijk dat kinderen leren zelfstandig te werken, samen te werken, vragen te stellen als ze hulp nodig hebben èn dat ze weten waar de het allemaal voor doen. 

Leerlingen van de bovenbouw zijn daar al een aantal schooljaren in 'getraind'. Ze werken in de klas aan het normale schoolprogramma maar hebben samen met de leerkracht hun eigen doelen gesteld. Dat betekent vaak mee doen met de hele groep, maar soms ook bezig zijn met je eigen werk dat best kan verschillen van je klasgenoten. Daarbij worden de digitale hulpmiddelen als laptops en computers veelvuldig gebruikt.

Al het geleerde wordt toegepast tijdens het themawerk dat vaak 's middags plaats vindt. Met elkaar wordt dan gewerkt aan thema's rondom een onderwerp uit aardrijkskunde, geschiedenis of natuur. 

Nieuws uit groep 7-8

Downloads

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.