De GMR

Wat is de Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR)?

Onder Allure, Stichting voor openbaar primair onderwijs vallen 15 openbare basisscholen in de gemeenten Medemblik, Opmeer en Koggenland.

Beleid dat alle scholen aangaat, wordt op stichtingsniveau samen met alle schooldirecteuren opgesteld en met de GMR besproken. De uitvoering van het beleid en de gevolgen voor de individuele scholen worden binnen de school door de directeur met de MR besproken.

De GMR bestaat vanaf het schooljaar 2014/2015 uit een beperkt aantal mensen. De groep is amengesteld uit ouders en leerkrakchten van  een aantal scholen. Ieder van hun heeft de verantwoordelijkheid de scholen in zijn of haar 'groep'te informeren. Natuurlijk heeft de MR van de school ook de verplichting om actief informatie te vragen en te verstrekken.

De GMR wordt bijgestaan door een professionele secretaris die niet wordt gekozen, maar is aangesteld, te weten Joke van der Plas.

De voorzitter van de GMR is te bereiken via e-mail: gmr@stichtingallure.nl